Over ons

Motorclub de Bougie schrijft al geschiedenis sinds 1966. Hele families zijn met de club opgegroeid. Al sinds ergens in de vorige eeuw wordt er gecrosst in het natuurreservaatje aan de Vlietskade in Arkel.
Een vaste kern van betrokkenen zorgt ervoor dat er elke zaterdag een droom van een baan ligt.
Er is lang geleden gekozen voor een zandbaan, nog steeds de enige in de omgeving.

Het circuit is bijna anderhalve kilometer lang met een verscheidenheid aan kronkels, kombochten en schansen. De baan biedt uitdagingen aan zowel beginnende als gevorderde crossers.
Er wordt voortdurend gewerkt aan verbeteringen.
De afwatering is uitstekend, na regenval droogt de baan snel op. Om er onbegaanbare modder van te maken moet je wel met heel extreem noodweer aankomen.

We trainen op zaterdagen en een aantal woensdagen voor wedstrijden in de MCdeB Clubcompetitie, vijf wedstrijden per cross-seizoen en de MCdeB Team MX. Praktisch elk jaar doet ook op zijn minst een van de landelijke competities Arkel aan, nu de KNMV DMX Midden.

Klaar voor de DMX 2019

Crossen met elektrische motoren (E-MX) krijgt steeds meer aandacht en dat is in Arkel te zien. De kleine baan, in principe voor beginnertjes in de 50cc klasse, is begin 2019 vergroot en aantrekkelijker gemaakt, zodat die ook gebruikt kan worden door volwassen E-MX beginners. In 2018 is voor het eerst geprobeerd een bescheiden elektrische competitie te organiseren.

De MCdeB Team MX die het Arkelse cross-seizoen afsluit is een jaarlijks terugkerend feestje op de laatste zaterdag van november. Weer of geen weer, je houdt er een zonnig gevoel aan over. Er wordt in teams drie uur aan een stuk geracet op een voor de gelegenheid aangepast circuit. Een spektakel dat altijd op goede publieke belangstelling kan rekenen.

MCdeB Team MX 2015

Belangrijk nieuws zetten we op de voorpagina van onze website, verder zoeken hoeft niet (type arkel.mx in je adresbalk, klik, en je bent er al). Voor de details ben je beter af in ons clubgebouw, onder het genot van een kop koffie of zo. Maar blijf gerust online plakken en verdiep je in de clubhistorie. Vlieg over de baan in een achtervolgingstarring Richard Nugteren. Of bekijk foto’s van het circuit, oude en nieuwe. Op vervolgpagina’s vind je in de kantlijn links naar gerelateerde rubrieken.

Motorclub de Bougie, juli 2019